torstai 4. kesäkuuta 2015

Ostosmahdollisuudet Vilnassa

Vierailimme kuvankauniissa Liettuan pääkaupungissa Vilnassa huhtikuun puolivälissä viikon verran. Matkan tarkoituksena oli tutustua liikennealan koulutukseen Vilnan teknillisessä yliopistossa sekä paikalliseen liikennekulttuuriin. Matkalla jäi myös vapaa-aikaa käytettäväksi, jolloin tutustuimme myös Vilnan ostosmahdollisuuksiin. Kaupungissa on monia ostoskeskuksia, joista vierailimme
viidessä (Akropolis, Ozas, Panorama, Europa ja VCUP).




Akropolis, Vilnan suurin ostoskeskus




























Akropolis on Vilnan suurin ostoskeskus, joka sijaitsee pari kilometriä koiliseen keskustasta.Siellä sijaitsee kauppoja ja muita palveluita jokaiseen makuun. Normaalista poiketen ostoskeskuksen sisällä kaiken keskellä oli jääkiekkokaukalo, jossa paikalliset juniorit ja muut harrastajat pitivät harjoituksiaan. Kaukalon ympärillä oli useita ravintoloita, joista oli hyvä seurata jääkiekkoa, mikä lievensi koti-ikävää hyvin.





Paikallista jääkiekkoa ostoskeskuksessa
















Panorama ja Ozas ovat hieman Akropolista pienempiä ostoskeskuksia, jotka sijaitsevat kävelymatkan päästä hotelliltamme. Panoramassa oli kauppoja ja ravintoloita kolmessa kerroksessa ja valikoima oli laaja. Merkkituotteet olivat lähes Suomen hinnoissa, mutta paikalliset tuotteet halvempia. Ravintolat olivat halpoja ja hyvän ruuan juomineen sai 5-7 eurolla.

http://www.sambala.lt/image/repository/panorama-centras.jpg



Ozas oli hyvin samanlainen kuin Panorama, tosin muutamia erojakin löytyi. Kauppakeskuksessa sijaitsi iso Prisma, mistä sai suomalaisia tuotteita , mikä oli meidän savolaisvahvistuksenkin mieleen. Kauppakeskuksen vieressä sijaitsee myös iso vesipuisto.


http://static.panoramio.com/photos/large/56120002.jpg
Kauppakeskus Ozas



Vilnan hienossa ja suuressa vanhassakaupungissa on myös hyvin ostosmahdollisuuksia sekä ravintoloita. Ostosliikkeet sekä ravintolat alueella olivat  laadukkaita ja hintatasoltaan hieman korkeampia.


http://test.allyearbaltics.com/sites/default/files/styles/width800px/public/Vilnius%20Old%20Town%20Streets.jpg?itok=n70d1ghj



Harri, Niko ja Mikko

































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti