sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Matkalla Liettuaan

HAMK:in järjestämä koulu vierailu Vilnaan on ensimmäisiä kertoja jolloin pääsen viettämään viikon yhdessä Balttian maista Liettuassa, jossa en ole ennen vieraillut. Tämä matka tulee olemaan hyvin erillainen verrattuna viime syksyllä tehtyyn Ruotsin ekskursioon, koska katsomme Suomalaisina erittäin tarkasti Ruotsin esimerkkiä. Nyt tämä asetelma on toisin päin, koska Balttian maat katsovat tarkasti Suomen esimerkkiä maailmalla. Tämä johtuu meidän yhteisestä historiasta Venäjän kanssa.

Olen kiinnostunut kuinka Vilnassa on toteutettu julkinenliikenne ja miten sitä ollaan uudistamassa tulevaisuudessa. Yksi viikko ei tule riittämään siihen, että näkisimme ongelmakohdat paikallisessa liikenteessä ja miten sitä on lähdetty ratkaisemaan  90-luvulta lähtien. Siksi on tärkeätä nähdä nykytilanne ja kysyä paikallisilta, heidän mielipiteensä liikenteestä. Odotan siis innolla vierailua yliopistoon ja sitä, mitä he pystyvät kertomaan aiheesta. Internetistä voimme todeta, kuinka julkinenliikenne koostuu busseista, takseista ja junaväylästä. Metro on suunnitteilla, mutta sen rakentamista ei ole aloitettu.

Vilnassa käytetään sähköbusseja, jotka saavat virtansa samalla tavalla kuin ratikat Suomessa.

Vilnan juna-asema.
   Seuraavan blogitekstini aiheena tulee olemaan nykyinen palvelutaso Vilnan liikenteessä. Vastaan kysymyksiin, kuinka tiet ovat integroitu palvelemaan  tienkäyttäjiä, miten julkinen toimii ja mitä tulevaisuutta ajatellen voimme ottaa Liettuasta ja tuoda takaisin Suomeen.

Janne Mörttinen
Inlinu 14 A 6

1 kommentti:

  1. Trevig resa till er alla! Hoppas att ni har det lika fint som vi hade i Stockholm i höstas! Fint att ni fortsätter traditionen! -Teija

    VastaaPoista