sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Tutustumismatka

Mukava on taas lähteä reissuun. Nämä liikennealan tutustumismatkat alkavat oikeasti tuntua jo perinteeltä. Kyseessä on 4. samankaltainen matka. Aiemmat ovat suuntautuneet Ruotsiin ja/tai Tanskaan. Liettua ja Vilna ovat itselleni täysin kokemattomia paikkoja.
Matkoilla tutustuu uusiin paikkoihin. Liikenteen ammattilaisena tarkastelen maailmaa omasta näkökulmastani. Reisuissa ottamani kuvat eivät suurimmaksi osaksi ole niitä perinteisiä turistikohteista napattuja kuvia. Itse tarkastelen aika paljon liikenteenohjauksen ratkaisuja pohtien, mitä voisimme tuoda Suomeen tai toisaalta, missä suomalaiset ratkaisut ovat hyviä. Joukkoliikenteen aktiivisena käyttäjänä myös joukkoliikenteen käyttäjänäkökulma on usein kriittisen tarkastelun alla. Tällä kertaa oman lisänsä tuo se, etten osaa paikallista kieltä yhtään. Mielenkiitoista.
Matkalla tutustuu paitsi paikkoihin ja liikenteen ratkaisuihin, myös ihmisiin. Yksi matkan keskeisistä tavoitteista on luoda suhteita ja rakentaa pohjaa aiempaa kansainvälisemmille opetuksen toteutuksille. Toisaalta myös matkaseurasta oppi aina uutta. Yhteinen matka on loistava tapa tutustua ihmisiin. Tällä kertaa moni matkalle lähteävä opiskelija  on minulle tutumpi kuin osa matkaan lähtevästä henkilökunnasta. Uskon, että tämänkaltainen yhteinen juttu tuottaa pelkkää hyvää tuleville yhteisille jutuille, niin henkilökunnan kesken kuin suhteessa opiskelijoihin.
"Aina oppii, kun on kotoa pois", lausahduksen olen kuullut aiemmassa työpaikassa työkaverilta usein. Totta joka sana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti